Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Καιρός να διαβάσουμε και ένα βιβλίο... Κάποια παιδιά διάβασαν τις απολαυστικές ιστορίες του ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΟΡΑΒΙΑ από το βιβλίο του ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ.

Ελευθερία
Πώς ο Λέων ο Χαμαιλέων έγινε πράσινος, μοβ, μπλε..

 Πριν από πολλά χρόνια κάποιος Λέων Χαμαιλέων ερωτεύθηκε τη Ρήνα τη Σκατζοχοιρίνα. Αυτή όμως δεν τον αγαπούσε αλλά αυτός την πλησίαζε και της έλεγε συνέχεια τα ίδια λόγια. Όμως η Ρήνα τυλιγόταν σαν μπάλα επειδή φοβόταν τον γάμο.
Ο Λέων δεν τα παράτησε. Πήγε στον Μάντη Ντίνο, ένα γέρο μάγο που ζούσε στο δάσος μέσα σε μια σπηλιά. Ο Ντίνος βρήκε αμέσως τη λύση. Ο Λέων θα πήγαινε κοντά στη Ρήνα όταν ήταν τυλιγμένη και θα έβγαζε τα αγκάθια της ένα ένα λέγοντας: «μ’ αγαπάει, δε μ’ αγαπάει». Αλλά να προσέχει γιατί η Ρήνα δε θα έχει πια αγκάθια.
Ο Λέων έκανε ό,τι του είπε ο Μάντης λέγοντας τη λέξη που αναφέραμε πιο πριν. Μόλις την είδε χωρίς αγκάθια είπε: «δεν είναι αυτή που αγαπώ.» Ο Ντίνος είπε: «Πάρε το σκουλήκι σου, γιατί η Ρήνα χωρίς αγκάθια ήταν σαν σκουλήκι.» Τώρα ο Λέων δεν ήθελε να παντρευτεί τη Ρήνα.
Τότε ο Μάντης του είπε ότι για τιμωρία όπου ακουμπά θα γίνεται το χρώμα στο οποίο πατάει και του έδωσε μια κλωτσιά εκτοξεύοντας τον στον ουρανό βγάζοντας διάφορα χρώματα.

Ανδριάνα                                                                        

            Η  Έλενα ήταν μια μικρή φάλαινα, τόσο μικρή σαν βδέλα.  Ζούσε σε μια μικρή λίμνη. Μια μέρα ο Γοργός ο Πελαργός την έπιασε για να τη φάει. Καθώς μιλούσαν  του είπε πως ήθελε  να είναι μεγάλη και να ζει στη θάλασσα. Τότε αυτός την πήρε και την πήγε στη θάλασσα. Ο καιρός περνούσε και η Έλενα μεγάλωνε και χόντραινε όλο και περισσότερο. Στο τέλος το λίπος μπήκε στο μυαλό της και της έφερνε νύστα και πονοκέφαλο. Οι γιατροί είπαν πως πρέπει να αδυνατίσει. Η  Έλενα όμως νοσταλγούσε τη λιμνούλα που γεννήθηκε και αποφάσισε να γυρίσει πίσω. Όμως  τα πόδια της χάθηκαν απ’ το λίπος και δε μπορούσε να περπατήσει. Ούτε ο Πελαργός μπορούσε να την κουβαλήσει πίσω. Η Έλενα έμεινε στη θάλασσα να τρώει και να κλαίει νοσταλγώντας τις εποχές που ήταν μικρή, αδύνατη και έξυπνη.  





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου